Leerroute Groen

Bij de leerroute Groen verdiep je je jezelf in de groene sector. Je leert hier meer over het verzorgen van planten en dieren en over het aanleggen en onderhouden van groene ruimtes. Ook de economische aspecten komen hierbij aan bod. De leerroute bestaat uit de volgende onderdelen:

Groene zorg

Bij Groene zorg richten we ons vooral op dier, plant en zorg. Je leert hier wat er allemaal gebeurt op een zorglocatie. Je leert planten en dieren verzorgen samen met de cliënten van de zorglocatie. Jouw taak hierin omvat het plannen, organiseren en uitvoeren van werkzaamheden in samenwerking met de cliënten.

Werk in tuin en landschap

Werk in tuin en landschap sluit het beste aan bij het beroep hovenier. Naast het onderhouden en aanleggen van tuinen, plantsoenen en andere groene ruimtes komen ook economische aspecten, zoals plannen en begroten, aan de orde.

Houden van dieren

Houden van dieren richt zich op het verzorgen van dieren. Je leert rassen en soorten herkennen en alles over de huisvesting en dagelijkse verzorging van dieren. Hier gaat het om zowel gezelschapsdieren als productiedieren.

Organiseren van een activiteit

Wanneer je later een baan hebt in het groen, is het mogelijk dat je gevraagd wordt om een bepaalde activiteit voor het bedrijf te organiseren. Denk hierbij aan personeelsfeestjes, open dagen, jubileumfeesten, enz.. Je leert om in groepsvorm een dergelijke activiteit te organiseren. Daarbij komt meer kijken dan je denkt; plannen, leren overleggen, afspraken maken en nakomen en het onderhouden van contacten met anderen buiten de organisatie.