Leerroute Horeca

In de leerroute Horeca ga je vooral aan de slag in de keuken. Je leert hier verschillende basistechnieken die je in een keuken tegenkomt. Zo leer je verschillende manieren van voedselbereiding en het opdienen ervan. Je maakt kennis met diverse voedingsmiddelen en leert werken met keukengereedschap.

Voedselveiligheid en hygiëne zijn belangrijke onderdelen van deze leerroute. Tijdens de lessen leer je hoe je verschillende activiteiten organiseert, zoals een high tea maar ook een excursie naar een horecabedrijf. Vind je het leuk om te koken en bereid je graag eten voor anderen? Dan is dit de leerroute voor jou. De leerroute bestaat uit de volgende onderdelen:

De keuken

Wat moet je allemaal weten en kunnen als je in de keuken werkt? In leerjaar 3 starten we met deze basisvaardigheden. Je leert zelf gerechten bereiden, gezonde maaltijden samenstellen en verschillende kooktechnieken. Daarnaast leer je ingrediënten en producten te beheren en verschillende soorten keukenapparaten te gebruiken. Dit alles leer je door, naast de theorie, veel in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast ga je ook een aantal keer op excursie.

De bijzondere keuken

De bijzondere keuken wordt aangeboden in leerjaar 3 en 4. Tijdens dit onderdeel leer je over de verschillende wereldkeukens, zoals de Aziatische, Franse en Italiaanse keuken. Je leert over de verschillende ingrediënten en hoe je deze kunt bereiden. We gaan aan de slag met verschillende technieken. Denk hierbij aan rijstgerechten, sushi, pasta en pizza.

Patisserie

In leerjaar 4 gaan we aan de slag met het onderdeel patisserie. Je leert hierbij alles over de trends en ontwikkelingen op het gebied van patisserie, de specifieke patisseriegrondstoffen en hoe je het maken van patisserieproducten kunt plannen en organiseren. Tijdens deze lessen ga je aan de slag met, onder andere, chocolade, marsepein, suikerwerk en desserts.

Organiseren van een activiteit

In leerjaar 3 en 4 ga je allerlei activiteiten organiseren. Je gaat zelf aan de slag om excursies te regelen. Daarnaast leer je hoe je activiteiten organiseert voor een opdrachtgever, zoals een high tea of een lunch of diner. Je leert hierbij hoe je dit moet plannen en voorbereiden, hoe je de kosten berekent voor een activiteit en hoe het zit met de regelgeving. Het kan hierbij voorkomen dat de schooltijden in overleg worden aangepast.