Leerroute Techniek

Lijkt het je wat om technisch bezig te zijn? In de leerroute Techniek ga je aan de slag met verschillende onderdelen binnen de technische wereld. Je gaat werken met landbouwvoertuigen, installatietechnieken, booglassen en magazijnbeheer. Leerroute techniek bestaat uit de volgende onderdelen:

Het groene machinepark

Binnen dit keuzevak ga je jezelf verdiepen in de werking van het onderhouden, herkennen en benoemen van verschillende brandstofmotoren en aangedreven landbouwmachines. Hiernaast komt ook nog de elektrische verlichting van (landbouw)voertuigen aan bod. Ook behandelen we overbrengingen, zowel mechanisch, hydraulisch als pneumatisch.

Installeren en monteren

Installeren en monteren bestaat uit twee delen. Binnen het eerste deel ga je een sanitaire installatie aan de hand van een werktekening aanleggen. Je legt leidingen en je gaat verbinden met PVC en koper. In het tweede deel leg je een elektrische huisinstallatie aan en leer je bedraden. Dit gebeurt aan de hand van een installatietekening en volgens de geldende normen.

Praktisch booglassen

Bij Praktisch booglassen leer je, aan de hand van werktekeningen en lassymbolen, het laswerkstuk voorbereiden om zo een goede lasnaad te kunnen maken. Verder kun je het lasapparaat afstellen en gebruiken. Ook de veiligheidsregels rondom het gebruik van de lasapparatuur en het lasproces komen aan bod.

Logistiek

Bij Logistiek bestudeer je de goederenstroom binnen een magazijn. Je leert over de verschillende onderdelen van de goederenontvangst, zoals het controleren van vrachtbrieven, het laden en lossen van goederen en veilig werken. Ook wordt er aandacht besteed aan voorraadbeheer met bestellijsten en het inventariseren van schappen. Verder komt de goederenverzending aan bod. Je leert orders picken, het uitvoeren van verplaatsingen in het magazijn en het verwerken van retourvrachten.