Leerroute Vormgeving

Bij de leerroute Vormgeving leer je alles over beeldtaal. Communiceren met anderen doe je niet alleen met woorden. Zeker in onze tijd van Social Media en internet zijn beelden heel belangrijk. Denk hierbij aan films, games, reclame, webdesign enzovoort.

Uiteraard horen logo’s, de huisstijl van een bedrijf, folders die je in de bus krijgt, de smileys in Whatsapp hier ook bij. Alles is bedacht door vormgevers. In de leerroute Vormgeving leer je alles over het communiceren met beelden én hoe je ermee werkt in de praktijk. De leerroute bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Presentatie en styling
  • Groene vormgeving en styling
  • Tekenen, schilderen en illustreren
  • Presenteren, promoten en verkopen
Zo gaan we bijvoorbeeld naar Moti (museum voor beeldcultuur) in Breda, maar ook naar een stad als Rotterdam om te kijken wat beeldtaal is. We gaan ook in de praktijk ontwerpen. Voor de open dag of de binnenstebuiten dagen; zouden die niet veel beter worden met een eigen huisstijl? Binnen het vak vormgeving maken we flyers, logo’s en soms ook een website. Tevens leer je over presenteren en styling en zorg je ervoor dat je werk tot zijn recht komt in een door jou ingerichte omgeving.

In de eerste periode ga je vooral veel kijken en leren van wat anderen doen en dompel je je onder in de wereld van het beeld. Langzaamaan doe je zelf steeds meer in de praktijk en lever je werk dat ook écht gebruikt wordt. We nodigen vormgevers uit die je laten zien wat ze doen en gaan op bezoek bij bedrijven. Hoe meer je leert, hoe meer je zelf zult kunt maken. Wat we aan het eind van het jaar hebben geleerd, laten we zien op een tentoonstelling in de school waar je familie en vrienden je werk mogen bewonderen. Je bent nu echt een vormgever!