Verkeersochtend Leerjaar 3

Dinsdag 10 oktober 2017 -

Naast het reguliere lesprogramma wordt er op het Prinsentuin Oudenbosch ook veel aandacht besteed aan veiligheid, gezondheid en gedrag. Vanmorgen hebben circa 110 derdejaarsleerlingen op een actieve manier ervaren hoe zij zich veilig in het verkeer kunnen gedragen.

De verkeersochtend startte in de aula waar de leerlingen naast een korte uitleg, een film te zien kregen van Veilig Verkeer Nederland over jongeren in het verkeer. Na afloop werden de leerlingen in verschillende groepen verdeeld en vond er een vervolgprogramma plaats op het schoolterrein, waar de leerlingen verschillende actieve workshop volgden, namelijk:

In de workshop “de dodehoek” ervaarden leerlingen wat een bestuurder van een groot voertuig ziet, maar vooral wat hij of zij NIET ziet. Tijdens de workshop “Trekker rijbewijs” werden leerlingen geïnformeerd over de regels die zijn opgesteld om een trekker rijbewijs te halen en werd er aandacht gegeven aan de gevaren van landbouwvoertuigen in het verkeer.

De workshop “theorie beginnende bestuurder” stond in het teken van onveilige situaties in het verkeer. Er werden korte discussies gevoerd na het bekijken van een film. Ook werd het onderwerp “alcohol en drugs” besproken tijdens de desbetreffende workshop. Daarnaast konden leerlingen met een speciale bril zelf de invloed van alcohol ervaren.

Vanochtend werd er ook aandacht besteed aan de elektrische fiets. Leerlingen kregen technische informatie over de fiets en de gelegenheid om over een vooraf uitgezet parcours de verschillende fietsen te proberen. Uiteraard, was er ook aandacht voor de gevaren, bij het gebruik van een elektrische fiets. In de workshop “gordelgebruik” werd door middel van een kantelsimulator inzicht geboden hoe een voertuig verlaten dient te worden bij een ongeval. Hierbij kregen de leerlingen ook inzicht in het nut van de gordel. Als laatste onderdeel was er de fietsencontrole. Er werd aandacht aan de voorzieningen op de fiets besteed, waarna de leerlingen hun eigen fiets mochten keuren.

Mocht je meer van onze verkeersochtend willen zien, bekijk dan snel ons fotoalbum!

Fotoalbum Verkeersochtend Leerjaar 3