Prinsentuin Oudenbosch schenkt geldbedrag voor monument in Zegge

Woensdag 17 januari 2018 -

Op de begraafplaats in Zegge komt een monument ter nagedachtenis aan doodgeboren kindjes. Het beeld van kunstenaar Cor van Oosterhout uit Lith wordt gerealiseerd door Kees en Toos van der Veeken van de kostersgroep in Zegge. Prinsentuin Oudenbosch haalde de afgelopen tijd een grote som geld op en bieden dat woensdag 17 januari om 14.00 uur aan bij de familie van der Veeken . Op deze duurzame manier probeert de school haar steentje bij te dragen aan dit soort prachtige initiatieven.

Doodgeboren baby’s werden vroeger stilletjes begraven in ongewijde aarde. Zo’n kindje bestond nog niet voor de buitenwereld, maar voor de ouders natuurlijk wel. Door dit initiatief komt hier een einde aan. Iedere ouder verdient een plek om zijn/haar kind op een waardige manier te gedenken.

Met het idee van een monument voor ongeboren kinderen liepen Kees en Toos al een tijdje rond. Toos heeft altijd in de ouderenzorg gewerkt, daar hoorde ze soms schrijnende verhalen. Daarom bedacht ze samen met haar man het plan om te strijden voor een plekje waar ouders hun doodgeboren baby kunnen gedenken. Het moest ook een plaats zijn waar mensen, die een miskraam hebben gehad, met hun verdriet naartoe kunnen en kaarsjes of knuffels kunnen neerzetten.

Door de verkoop van onder andere kaarsen, vogelhuisjes en kerstbomen, is er nu gezamenlijk voldoende geld opgehaald voor het monument. In het voorjaar wordt het monument geplaatst.