Zilveren schoolkantine schaal voor Prinsentuin Oudenbosch

Woensdag 18 april 2018 -

Prinsentuin Oudenbosch heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat de kantine gezond is ingericht. Op dinsdag 17 april, de Dag van de Gezonde Schoolkantine, is de schaal uitgereikt.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde kantine. De leerlingen kunnen voor verschillende gezonde broodjes, groente en fruit, daar terecht. Daarnaast is er altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt of waterkannen of flesjes op de balie. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat hen verleidt om gezonder te kiezen.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de richtlijnen gezondere kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter is: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken.

De Gezonde Schoolkantine De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine